До новин

Суд почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії"

30 грудня, 2014
Резонансні справи
Суд почав ліквідацію мажоритарного акціонера "Мрії"

Східнокарібский Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера агрохолдингу "Мрії" – компанії HF Assets Management Limited.

Про це пише газета "Голос України".

Ліквідатором призначено Расселла Крамплера. Збори кредиторів заплановані на 5 січня 2015 року.

Нагадуємо, що раніше Erste Group Bank AG звернувся до Високого суду правосуддя Британських Віргінських островів з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

16 грудня відбувся черговий раунд переговорів керівництва "Мрії" і її кредиторів. Агрохолдинг заявив, що за підсумками зустрічі з комітетом бондхолдеров та представниками кредиторів з їхнього боку була відсутня конструктивна узгоджена позиція щодо реструктуризації його заборгованості.

Кредитори "Мрія", в свою чергу, зажадали призначення обраного ними керівника процесу реструктуризації заборгованості компанії. За їх даними, акціонери агрохолдингу фактично відкинули узгоджений варіант процесу реструктуризації, значно збільшивши ймовірність того, що компанія буде змушена збанкрутувати.

"Мрія" в серпні 2014 повідомила про прострочену виплату близько $ 9 млн процентного доходу і близько $ 120 млн у рахунок погашення боргу за її зобов'язаннями. У зв'язку з цим агрохолдинг оголосив про плани провести реструктуризацію балансу з метою відновлення фінансової стійкості. У той же час в жовтні кредитори агрохолдингу зажадали дострокового погашення єврооблігацій на $ 400 млн з терміном обігу до 2018 року.

Сукупна заборгованість "Мрії" перед усіма фінансовими кредиторами з урахуванням гарантій, наданих пов'язаним з родиною Гут компаніям, на момент оголошення дефолту становила близько $ 1,3 млрд.

Агрохолдинг "Мрія" заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гутамі. Земельний банк холдингу перевищує 300 тис. Га, зосереджений в західних областях України. "Мрія" спеціалізується на вирощуванні пшениці, ячменю, ріпаку, цукрових буряків, гречки, картоплі та ін. 20% компанії торгуються на Франкфуртській фондовій біржі.

Джерело фото: Alternative Heat / Flickr
Коментарі
Додати коментар