До новин

Менеджмент «Укрнафти» вивів 3,6 мільярда у вигляді авансів, - нардеп

25 лютого, 2016
Резонансні справи
Менеджмент «Укрнафти» вивів 3,6 мільярда у вигляді авансів, - нардеп

У липні 2015 року менеджмент «Укрнафти» вивів з компаніі більше 3,6 млрд гривень у якості аванса за нафтопродукти для реалізації на АЗС через підприємства групи «Приват», які керують розгалуженою мережею АЗС.

Про це на своїй сторінці Facebook написала народний депутат від «Самопомочі» Вікторія Войціцька, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За її словами, станом на четвертий квартал 2015 року ці 20 компаній  заборгували «Укрнафті» більше 3,5 млрд грн.

«Станом на сьогодні, всі вказані компанії-боржники вже позбулися статусу управління АЗС групи «Приват», а іх місце зайняли нові компанії цієї групи», - написала депутат.

Войціцька зазначила, що на сьогодні вже є висока ймовірність не повернення цих мільярдів «Укрнафті», а посередницькі компанії-боржники, які продали пальне й отримали кошти від продажу - зникнуть у невідомому напрямку.

«В такій ситуації до дебіторської заборгованості більше 8 млрд грн за продану посередникам у 2015 році на аукціонах нафту, додасться ще 3,5 млрд боргів за виданими авансами, які через деякий ймовірно час будуть переведені до резерву, а потім й списані на збитки», - пише вона.

За її словами, загальна сума штучно створених менеджментом «Укрнафти» в 2015 році «боргів» якраз дорівнює сумі податкової заборгованості перед держбюджетом, за несплату якої Держгеослужба вже почала забирати дозволи на користування надрами.

Вона нагадала, що всі ці «менеджери» продовжують працювати в компанії. Їх прізвища всім відомі - Пустоваров, Карташов, Доліна, Таранець, Захаров.

«І працюють вони тому, що є «носіями важливої для управління компанією інформації», - підсумувала вона.

Раніше повідомлялося, що ряд маловідомих компаній, частина яких має анульовані реєстрації платника ПДВ, заборгували ПАТ «Укрнафта» 11,6 мільярда гривень.

Нагадаємо, що заборгованість ПАТ «Укрнафта» перед державним бюджетом за станом на 1 січня 2016 року становить 10,4 млрд гривень.

Коментарі
Додати коментар