До новин

Коломойський засудить Росію в Гаазькому арбітражі

26 лютого, 2016
Резонансні справи
Коломойський засудить Росію в Гаазькому арбітражі

Пов'язані з бізнесменом Ігорем Коломойським компанії «ДніпроАзот, «Аберон», «Лугзор», «Лібсет» та «Укрінтерінвест» подали до Гаазького арбітражу новий позов до Російської Федерації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інформацію, оприлюднену на сайті суду.

Компанії «ДніпроАзот» і «Аберон» мають відношення до групи «Приват». «Лугзор» компанія має тих самих уповноважених осіб, що й «Аберон». А компанія «Лібсет» зареєстрована за тією ж адресою, що й «Лугзор».

У розділі «тип справи» зазначено, що це «інвестиційний арбітраж», тобто розгляд у суперечці між іноземним інвестором і державою, на території якого була зроблена інвестиція.

Позов ініційований на основі російсько-української угоди про заохочення і захист інвестицій від 27 листопада 1998 року. Сума позову не уточнюється, розгляд почався 26 травня 2015 року.

На сайті суду вказано, що Росія відмовляється брати участь у процесі. Більше того, російські чиновники заявили в листах до суду, що згадана угода не може слугувати підставою для подання позову.

Також влада РФ відзначила, що не визнає юрисдикції Гаазького суду в цій справі.

Це вже шостий позов, поданий структурами Коломойського до Росії. Компанії вимагають відшкодувати збитки, завдані втратою майна, яке належало їм до окупації Криму Росією.

Коментарі
Додати коментар