До новин

Fitch обмежить свою роботу в РФ через санкції

01 березня, 2016
Резонансні справи
Fitch обмежить свою роботу в РФ через санкції

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings Ltd ймовірно припинить присвоювати національні рейтинги компаніям з Російської Федерації через санкції ЄС і США.

Про це йдеться у заяві компанії, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Bloomberg.

Нові правила регулювання роботи рейтингових агентств в Росії створюють дилему для міжнародних фірм, оскільки йдуть врозріз з обмежувальними заходами, введеними через Україну, сказав Ян Ліннелл, головний аналітик Fitch, філія якого працює в Москві.

«Для нас, як глобальної компанії зі значними операціями в США, такої, що діє відповідно до законодавства США, це дуже проблематично, і ставить нас у ситуацію, при якій ми або порушуємо російське законодавство, або норми міжнародного права», – зазначив Ліннелл.

Згідно з новою вимогою російської влади, міжнародні рейтингові агентства Fitch, Moody’s Investors Service та Standard & Poor’s повинні відкрити повноцінні російські дочірні компанії.

При цьому нові правила суперечать європейським вимогам щодо міжнародних агентств. Вимоги європейського регулятора - створення на території Європи головного офісу компанії, щоб її можна було простіше перевірити.

Линнел зазначив, що подібні юридичні колізії змушують Fitch відмовитися від створення «дочки» на території Росії і обмежитися збереженням філії компанії, яка буде надавати лише кредитні рейтинги компаніям з Росії, що мають намір залучати кошти на міжнародних ринках.

Коментарі
Додати коментар