До новин

Суд порушив справу про банкрутство підконтрольної "Київміськбуду" компанії

27 березня, 2015
Банкрутство підприємств
Суд порушив справу про банкрутство підконтрольної "Київміськбуду" компанії

Господарський суд міста Києва з ініціативою ПрАТ "Будівельна компанія "Укренергобуд" порушив провадження у справі про банкрутство ВАТ "Міськбудтранс", що контролюється однією з найбільших вітчизняних будівельних компаній – "Київміськбудом".

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на текст ухвали суду.

"Дослідивши матеріали справи та оцінивши додані до заяви докази, суд дійшов висновку, що заявлені кредитором вимоги до боржника на загальну суму 403,92 тис. гривень є безспірними, їх розмір перевищує розмір 300 мінімальних заробітних плат та вони не були задоволені боржником більше ніж протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, тому у суду наявні всі правові підстави для порушення провадження у справі про банкрутство боржника", - йдеться в ухвалі.

Розпорядником майна боржника суд призначив арбітражного керуючого Олександра Ткачука, який до 18 травня зобов'язаний провести інвентаризацію майна "Міськбудтрансу".

51% акцій боржника належить Холдинговій компанії "Київміськбуд", а 35% - ТОВ "Укрмiськбуд". "Міськбудтранс" входить до структури "Киівмісьбуду" і є одним з підприємств будмеханізації та автотранспорту. А позивач БК "Укренергобуд" контролюється офшорною компанією Magedius Limited, що зареєстрована на Кіпрі.

У грудні 2014 року Вищий господарський суд ухвалив постанову, якою остаточно повернув контроль "Київміськбуду" над низкою його дочірніх компаній, які були незаконно відчужені за часів мера Леоніда Черновецького. Договори, за якими відбулася спроба відчуження акцій, були визнані нікчемними. Таким чином, ПАТ “ХК "Київміськбуд" повністю відновило право власності на акції 32 дочірніх підприємств, зокрема і товариства "Міськбудтранс".

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Господарський суд Києва 4 лютого визнав банкрутом ТОВ "Холдингова компанія "Київінвестбуд".

Джерело фото: www.kyivmiskbud.ua

Коментарі
Додати коментар