До новин

У Києві під відкритим небом лежать 200 тис. тонн ртуті збанкрутілого заводу

10 березня, 2016
Банкрутство підприємств
У Києві під відкритим небом лежать 200 тис. тонн ртуті збанкрутілого заводу

Біля столичної станції метро «Чернігівська» на території занедбаного ртутного цеху збанкрутілого заводу «Радикал» під відкритим небом лежать 200 тисяч тонн отруйного металу і 200 тонн хлорорганічних відходів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Segodnya.ua.

16 років тому київське підприємство збанкрутувало, але залишки хімікатів досі тут. Проіржавілі бочки з токсинами і небезпечний метал всюди. Поруч з хімікатами працюють люди, які навіть не здогадуються про небезпеку.

Два роки тому звідси в останній раз вивозили хімікати. І 200 тисяч тонн ртутних відходів досі там – під відкритим небом. Все це випаровується і просочується в грунт.

Поруч з хімічною отрутою люди орендують офіси працюють, недалеко розташований і ринок.

Про цей «хімічний Чорнобиль» в столиці багато киян навіть не здогадуються.

Столичні чиновники ще чотири роки тому порахували – найдешевший варіант ліквідації токсичного звалища в той час коштував 250 мільйонів гривень.

«Проблема, якщо коротко, це фінанси. Ми направили звернення до Кабінету міністрів», – зазначив Анатолій Баган, заступник директора Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА.

«У міста є свій ресурс, щоб спробувати вирішити цю ситуацію, в Міністерстві цих грошей немає», – сказала Ганна Вронська, в. о. міністра екології та природних ресурсів України.

Втім, столична влада обіцяє знайти кошти найближчим часом. А вже через три роки розчистити територію покинутого заводу від отруйного спадку.

Коментарі
Додати коментар