До новин

Суд визнав недійсним договір відступлення прав вимоги між «Запоріжжяобленерго» та «Енергомережею»

10 березня, 2016
Резонансні справи
Суд визнав недійсним договір відступлення прав вимоги між «Запоріжжяобленерго» та «Енергомережею»

Рішенням Госпсуду міста Києва від 9 березня 2016 року за позовом Національного антикорупційного бюро України визнано недійсним договір про відступлення права вимоги, укладений між ВАТ «Запоріжжяобленерго», ПАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» та ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сайт Судової влади України.

Підставою для задоволення даного позову слугувало те, що внаслідок укладення оспорюваного правочину було фактично змінено встановлений законодавством порядок розрахунків (алгоритм проведення розрахунків за поставлену електричну енергію).

«Рішенням Господарського суду міста Києва від 9 березня 2016 року у справі №910/1421/16 задоволено позовні вимоги Національного антикорупційного бюро України та визнано недійсним договір про відступлення права вимоги № 24 від 12.02.2015 р., укладений між ВАТ «Запоріжжяобленерго», ПАТ «Холдингова компанія «Енергомережа» та ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, на початку січня детективам НАБУ дозволили виїмку документів по кримінальному провадженню щодо привласнення майна «Запоріжжяобленерго» в особливо великих розмірах.

Міноритарними акціонерами «Запоріжжяобленерго» є групи, близькі до Костянтина Григоришина, Ігоря Коломойського та братів Григорія та Ігоря Суркісів.

Головою правління ПрАТ «Енергомережа» є Дмитро Крючков, якого учасники ринку неофіційно пов’язують з віце-президентом УЄФА Григорієм Суркісом, представники якого входили до керівних органів компанії «Енергомережі».

Також давні зв’язки з Суркісом має і Дмитро Фірташ, який кілька років спонсорував «Динамо» (Київ) після розриву контракту динамівців з «Приватбанком» Ігоря Коломойського.

За даними нардепа від БПП Сергія Лещенка, призначення в енергокомпаніях, якими управляють Суркіси та Крючкови, лобіює заступник голови фракції ББП Ігор Кононенко, давній бізнес-партнер Петра Порошенка.

У липні 2015 року МВС порушило кримінальне провадження по цим оборудкам «Запоріжжяобленерго».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, скандальна «Енергомережа» викуповує борги у державної «Центренерго» через підставних кредиторів.

Коментарі
Додати коментар