До новин

Півтори тисячі держпідприємств потрібно ліквідувати, - заступник міністра економрозвитку

14 березня, 2016
Ліквідація
Півтори тисячі держпідприємств потрібно ліквідувати, - заступник міністра економрозвитку

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів заявила, що необхідно ліквідувати 1,5 тис. державних підприємств.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Громадське Радіо».

«У нас в державі понад 3,5 тис. держпідприємств. Половина з них так-сяк працюють. Половина - непрацюючі. Ми одна з країн Європи, у якій найбільша кількість таких підприємств. Так, у нас є дуже позитивні очікування щодо результатів їх фінансового стану. І ми очікуємо отримати вже за 2015 рік тільки 15 мільярдів збитку. Тому що в минулому році було 115 млрд збитків. Ключове - це «Нафтогаз», - зазначила вона.

За її словами, держкомпанії можна розділити на три групи.

Перша - великі стратегічні компанії, яких не більше 100. Серед них «Укрзалізниця», «Енергоатом», «Укртрансгаз», «Укренерго».

«Це ті компанії, які насправді не підлягають приватизації і важливі для держави», - підкреслила Ковалів.

Друга група - компанії, які працюють на ринкових умовах, не мають стратегічного значення, але за законодавством не підлягають приватизації. Наприклад, «Укрспирт». Таких підприємств 1,8 тис.

«Ми минулого тижня підготували законопроект, за яким хочемо вполовину зменшити їх, прибравши морські порти. Дуже багато компаній в аграрній сфері», - зазначила заступник міністра.

Третя група - компанії, які потрібно ліквідувати, тому що вони вже банкрути. Їх близько 1,5 тис.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Кабмін вирішив ліквідувати держшахту «Південна», ще дві шахти – на черзі.

Коментарі
Додати коментар