До новин

Суд заарештував активи Клюєвих

17 березня, 2016
Резонансні справи
Суд заарештував активи Клюєвих

Печерський суд Києва за поданням Генеральної прокуратури України наклав арешт на майнові корпоративні права Сергія Клюєва в компаніях SLAV Handel, Vertretung und Beteiligung AG та ПрАТ «Укрпідшипник».

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі по справі № 757/9913/16-к, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як зазначено в рішенні, арешт майна здійснено в межах досудового розслідування кримінального провадження за статтями про зловживання владою і службовим становищем, а також про присвоєння, розтрату або заволодіння майна шляхом зловживання службовим становищем.

Справа, за якою заарештували активи, стосується продажу Фондом держмайна в 2007 році 74,99% акцій «Завод напівпровідників» (Запоріжжя) та подальшої історії заволодіння братами Клюєвими цим підприємством, а також незаконного використання ними бюджетних коштів для кредитування заводу.

З рішення суду випливає, що Сергію Клюєву заборонено відчужувати і розпоряджатися долями і цінними паперами в ПрАТ «Укрпідшипник», ПАТ «Машзавод», ПрАТ «АМЗ« Вістек », ПАТ« АЗОКМ », ПрАТ «Актив-страхування», ТОВ «Актив Девелопмент Україна».

Проте суд відхилив клопотання ГПУ про арешт нерухомого майна зазначених підприємств.

«Клопотання прокурора в частині накладення арешту на нерухоме майно ПРАТ «Укрпідшипник», ПАТ «Машзавод», ПРАТ «АМЗ «Вістек», ПАТ «АЗОКМ», ПРАТ «АКТИВ-СТРАХУВАННЯ», ТОВ «АКТИВ ДЕВЕЛОПМЕНТ УКРАЇНА» не підлягає задоволенню у зв'язку з тим, що відносно вказаних юридичних осіб не здійснюється кримінальне провадження», - йдеться в ухвалі.

Нагадаємо, у прокуратурі вважають, що брати Андрій і Сергій Клюєви шляхом афери заволоділи Заводом напівпровідників і добилися обслуговування його кредиту за рахунок бюджетних коштів. Цей факт ліг в основу подання Генпрокуратури до Верховної Ради з проханням дати дозвіл на притягнення депутата від «Опозиційного блоку» Сергія Клюєва до кримінальної відповідальності. Нардепу загрожує більше 10 років позбавлення волі.

Після того, як Верховна Рада підтримала подання про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Сергія Клюєва, той втік з країни. Андрій Клюєв поїхав з України ще у 2014 році.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд розпочав процедуру банкрутства запорізького підприємства Клюєва - Заводу напівпровідників.

Коментарі
Додати коментар