До новин

Збанкрутіла база хлібопродуктів відсудила в ДПЗКУ більше 50 млн грн

22 березня, 2016
Резонансні справи
Збанкрутіла база хлібопродуктів відсудила в ДПЗКУ більше 50 млн грн

ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» має виплатити 51,72 млн грн заборгованості ПАТ «Шепетівська реалбаза хлібопродуктів», що перебуває в процедурі ліквідації.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на рішення Господарського суду м. Києва від 1 березня 2016.

Як випливає із матеріалів справи, 6 грудня 2013 ДПЗКУ уклала із «Шепетівською реалбазою хлібопродуктів» договір на поставку кукурудзи.

До 8 січня 2014 ДПЗКУ отримала більше 20 тис. тонн кукурудзи на 27,05 млн грн, проте не розрахувалась за неї. У вересні 2014 ДПЗКУ повідомила «Шепетівську реалбазу хлібопродуктів» про припинення зобов’язання по договору. Корпорація надіслала базі хлібопродуктів заяву про зарахування зустрічних однорідних вимог, де заборгованість 27,05 млн грн погашалась у рахунок заборгованості постачальника з урахуванням курсової різниці і договірних санкцій.

«Шепетівська реалбаза хлібопродуктів» не погодилась зараховувати зустрічні вимоги. Підприємство  начебто завинило ДПЗКУ штраф за порушення договорів поставки за серпень 2013. Крім того, ДПЗКУ включила ці штрафні санкції у суму вимог до «Шепетівської реалбази хлібопродуктів» у справі про банкрутство, що свідчить про те, що заборгованість не була погашена.

Суд вирішив, що заява ДПЗКУ про зарахування зустрічних вимог не відповідає законодавству, тому корпорація все ще має борг у 27,05 млн грн.

Суд встав на сторону ПАТ «Шепетівська реалбаза хлібопродуктів» та крім 27,06 млн грн основного боргу, стягнув з держкорпорації 22,95 млн грн інфляційних втрат і 1,72 млн грн 3% річних.

Провадження у справі про банкрутство ПАТ «Шепетівська реалбаза хлібопродуктів» було порушене 3 липня 2015 року. А вже 14 грудня того ж року товариство було визнане банкрутом й суд розпочав процедуру його ліквідації. Ліквідатором «Шепетівської реалбази хлібопродуктів» є арбітражний керуючий Михайло Ріжнів. Вимоги кредиторів до підприємства складають 1,18 млрд грн, при цьому одним із кредиторів на суму 169,86 млн грн вказана Державна продовольчо-зернова корпорація.

Коментарі
Додати коментар