До новин

Суд скасував угоду на 1,5 млрд грн, що призвела до неплатоспроможності заводу "Океан"

31 березня, 2015
Резонансні справи
Суд скасував угоду на 1,5 млрд грн, що призвела до неплатоспроможності заводу "Океан"

Господарський суд Миколаївської області 24 березня визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів на суму 1,5 млрд гривень, укладений між двома товариствами з обмеженою відповідальністю та ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан", щодо якого відкрито провадження у справі про банкрутство.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі прокуратури Миколаївської області.

"За втручання прокуратури Миколаївської області суд визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів на загальну суму 1,5 млрд грн, укладений між ПАТ "Миколаївський суднобудівний завод "Океан" та двома товариствами з обмеженою відповідальністю", - розповіли у відомстві.

У прокуратурі зазначили, що їх метою є недопущення банкрутства суднобудівного підприємства, а наслідками укладання даного договору купівлі-продажу інвестиційних сертифікатів є стійкі фінансові проблеми, з якими стикнувся завод.

У травні 2014 року Вищий господарський суд України скасував рішення про визнання банкрутом та початок ліквідації "Океану", відправивши справу до Миколаєва на новий розгляд.

Миколаївський суднобудівний завод "Океан" є флагманом українського суднобудування. Підприємство має найвищий потенціал у суднобудівній галузі України, оскільки спеціалізується на будівництві та ремонті контейнеровозів, танкерів, буксирів, барж та здатне будувати судна водотоннажністю до 350 тис. тон.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Господарський суд Миколаївської області прийняв рішення про введення процедури санації у ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод".

Джерело фото: golos.ua

Коментарі
Додати коментар