До новин

Закон про споживче банкрутство працюватиме за умови створення єдиного реєстру неплатників, - експерт

01 квітня, 2015
Законодавство
Закон про споживче банкрутство працюватиме за умови створення єдиного реєстру неплатників, - експерт

Партнер юридичної компанії "Закон Перемоги", адвокат Марина Саєнко зазначає, що створення єдиного реєстру неплатників є важливою умовою реалізації законодавства у сфері банкрутства фізосіб-непідприємців.

Про це вона розповіла в ексклюзивному коментарі для інформаційного порталу Банкрутство & Ліквідація.

На думку експерта, основним завданням закону про споживче банкрутство повинно стати надання другого шансу боржнику, що тимчасово опинився у фінансовій скруті, проте задля захисту прав кредиторів важливим є реєстр неплатників, який має запровадити держава.

"Основним завданням відповідного законопроекту, на мій погляд, повинно стати надання "другого шансу" боржнику, який має тимчасові фінансові труднощі, відновити свою платоспроможність через процедуру санації, а не створення лазівки для ухилення від виконання фінансових зобов'язань перед кредитором. Крім прийняття цього важливого закону, необхідно буде також створити умови для реалізації його норм, у тому числі шляхом створення нарешті єдиного реєстру неплатників", - вважає юрист.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, нардеп Каплін зареєстрував у Верховній Раді законопроект №2400, що передбачає запровадження в Україні процедури банкрутства фізичної особи-непідприємця.

Детальніше читайте тут: Марина Саєнко: Закон про споживче банкрутство дасть боржникам другий шанс

 

Коментарі
Додати коментар