До новин

Аеропорт «Бориспіль» внесений до списку кредиторів збанкрутілої «Трансаеро»

06 квітня, 2016
Банкрутство підприємств
Аеропорт «Бориспіль» внесений до списку кредиторів збанкрутілої «Трансаеро»

Аеропорт «Бориспіль» внесений до списку кредиторів російської авіакомпанії «Трансаеро», що припинила діяльність в кінці 2015 року і нині знаходиться в процедурі банкрутства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Delo.ua.

Арбітражний суд Петербурга і Ленінградської області визнав обґрунтованими вимоги міжнародного аеропорту «Бориспіль» на суму 787,7 тисяч рублів або, в перерахунку, 11,6 тисяч доларів і включив аеропорт до реєстру кредиторів російської авіакомпанії-банркута.

З матеріалів справи випливає, що аеропорт посилався на рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду при Торгово-промисловій палаті України, який 18 серпня 2015 року стягнув з «Трансаеро» 11,169  тис. доларів.

«Дана заборгованість виникла з додатка до стандартної угоди про наземне обслуговування, укладеної підприємством та ВАТ «АК «Трансаеро», — йдеться в матеріалах справи.

Сума була перерахована в рублі за курсом ЦБ РФ на 16 грудня 2015 року: в цей день арбітраж ввів в компанії на півроку процедуру спостереження.

Як відзначають в аеропорті «Бориспіль», ще кілька років тому обсяг простроченої заборгованості «Трансаеро» перед аеропортом досягав 200 тис. доларів США. За кілька років «Борисполю» вдалося отримати більшу частину заборгованості. В результаті станом на середину 2015 року залишилася лише незначна частина у розмірі 7 тис. доларів, для стягнення якої аеропорт «Бориспіль» і звернувся до суду.

За даними аеропорту «Бориспіль», в серпні 2015 Міжнародний комерційний арбітражний суд при Торгово-промисловій палаті України прийняв рішення про стягнення з авіакомпанії «Трансаеро» на користь аеропорту «Бориспіль» 7,9 тис. доларів США заборгованості, і 3,1 тис. доларів США пені та судових зборів. Для виконання рішення Міжнародного комерційного арбітражного суду, аеропорт «Бориспіль» звернувся до Арбітражного суду Санкт-Петербурга. Постановою Арбітражного суду Санкт-Петербурга від 29.03.2016 року вимоги аеропорту «Бориспіль» визнані обґрунтованими та підлягають включенню до реєстру вимог кредиторів.

Однак перспективи стягнення заборгованості на користь «Борисполя» досить примарні.

«Враховуючи значну загальну заборгованість авіакомпанії «Трансаеро» перед іншими кредиторами і відсутність у авіакомпанії операційної діяльності, аеропорт «Бориспіль» класифікує залишок заборгованості авіакомпанії «Трансаеро» як сумнівну заборгованість», — відзначили в «Борисполі».

Загальний борг авіакомпанії оцінюється в 3,69 млрд доларів, рішення про банкрутство «Трансаеро» було прийнято урядом РФ 1 жовтня 2015 року.

Коментарі
Додати коментар