До новин

Кількість банкрутств у світі досягла максимуму за шість років

12 квітня, 2016
Банкрутство підприємств
Кількість банкрутств у світі досягла максимуму за шість років

З початку року в світі відбулася максимальна кількість дефолтів з 2009 року.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Standard & Poor's.

За останній тиждень збанкрутували чотири компанії, три з яких представляють нафтогазовий сектор. Таким чином, з початку року загальна кількість банкрутств становила 40. Нагадаємо, в 2009 році було 67 випадків.

Насправді, зараз мало кого дивує таке число банкрутств, адже це було цілком очікувано, тим паче, що більша частина з них з сектора енергетики.

Ціни на нафту вже майже рік перебувають на вкрай низьких рівнях, і нафтові компанії протягом усього цього часу всіляко намагалися скоротити витрати, проте на початку цього року по ним було завдано подвійний удар: ще сильніше впали ціни на нафту, а прибутковості по облігаціях компаній даного сектора зросли.

Таким чином, багато підприємств просто втратили можливість рефінансувати свої боргові зобов'язання, і їм довелося банкрутувати.

Нагадаємо, в березні Standard & Poor's вже оприлюднювало несприятливий прогноз, пророкуючи збільшення числа дефолтів якраз до максимуму з часів фінансової кризи, особливо в енергетичній та гірничодобувній галузях.

Так воно і сталося. До речі, на зазначені вище галузі припадає більше половини дефолтів в цьому році: 14 і 8 відповідно. У доповіді агентства також повідомляється, що велика частина дефолтів припадає на США: 34 компанії.

За весь минулий рік банкрутами стали 113 компаній. Питання в тому, чи буде в цьому році більше дефолтів або ситуація стабілізується.

Експерти вважають, що багато що буде залежати від цін на сировину, але ймовірність збільшення числа дефолтів досить висока.

Коментарі
Додати коментар