До новин

Робота «БРСМ-Нафти» блокується податківцями

18 квітня, 2016
Резонансні справи
Робота «БРСМ-Нафти» блокується податківцями

Податкова інспекція України проводить нескінченні обшуки на підприємствах компанії «БРСМ-Нафта», протягом декількох днів порушень не виявили, але інспектори не залишають підприємства, а самі перевірки порушують роботу цілої системи АЗК «БРСМ-Нафта».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі компанії.

Так, 13 квітня, з самого ранку співробітники податкової міліції одночасно зайшли майже на 40 об'єктів мережі «БРСМ-Нафта» і її постачальників. Податківці влаштували масштабні обшуки.

Як повідомили в компанії «БРСМ-Нафта», 13 квітня на одному з об'єктів постачальників обшук проводили на підставі рішення Жовтневого суду міста Полтави. Увечері того ж дня був закритий протокол на підставі обшуку - нічого протизаконного не знайшли.

«Однак і 13, і 14 і 15 квітня податкові інспектори залишалися на об'єкті. 15 квітня стало зрозуміло, чому вони не пішли, оскільки вранці пред'явили вже нову постанову того ж Жовтневого суду міста Полтави. Податкова інспекція користується прогалинами в Кримінально-процесуальному кодексі, зловживає своїми повноваженнями, і порушує права працівників «БРСМ-Нафта», - обурюється директор департаменту стратегічного маркетингу мережі АЗК «БРСМ-Нафта» Олександр Мельничук.

Законодавство України не обмежує податкових інспекторів у кількості обшуків по одному і тому ж об'єкту.

«По суті, закон не забороняє їм приходити з обшуком в один і той же будинок хоч кожен день. Постійна присутність третіх осіб на десятках наших підприємств паралізує роботу компанії, яка обслуговує українських громадян і наповнює бюджет країни», - додав Мельн.

Як повідомлялося раніше, ще в середині березня 2016 року у підставі рішення слідчого судді Жовтневого райсуду Полтави на нафтобазі, розташованої в Гадяцькому районі Полтавської області (один з постачальників палива в мережу «БРСМ-Нафта»), був проведений обшук. Як випливає з мотиваційної частини судового рішення, його провели нібито з метою виявлення незаконно виготовленого дизельного палива. Зазначених порушень не знайшли і тепер намагаються паралізувати роботу кампанії безперервними і необгрунтованими обшуками.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Насіров розповів, як фіскали «вибивають» борги з «Укрнафти».

Коментарі
Додати коментар