До новин

«СЕТАМ» за 5 місяців наторгувало більше 400 млн грн

20 квітня, 2016
Законодавство
«СЕТАМ» за 5 місяців наторгувало більше 400 млн грн

ДП «СЕТАМ» організувало та провело круглий стіл на тему «Реалізація арештованого майна через електронний майданчик СЕТАМ: нововведення та перспективи подальшого розвитку».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

У проведенні круглого столу взяли участь Заступник Міністра юстиції України Сергій Шкляр, представники Держаного підприємства «СЕТАМ», представники Державної виконавчої служби України, Державної фіскальної служби України, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Американської торгівельної палати в Україні, представники юридичних компаній та бізнесу.

Представники ДП «СЕТАМ» під час засідання представили результати роботи підприємства за минулі 5 місяців. За цей час підприємству вдалося:

  • Перезапустити систему торгів арештованим майном;
  • Сума реалізованих активів за звітний період склала 416 млн грн;
  • Кількість проданих лотів сягнула 6,5 тисяч одиниць;
  • Аукціонний приріст вартості лотів після участі в торгах у середньому сягнув 51%.

Також були представлені кількісні показники онлайн маркетингу, а саме, кількість сеансів - 921 780, з яких 26% - нові сеанси, кількість реальних відвідувачів сягнула 240 113 осіб.

Як зауважив Заступник Міністра юстиції України Сергій Шкляр: «Цифри позитивні. Ми їх повністю покажемо, коли сплине певний період часу. Для того щоб показати, наскільки вони позитивні - треба порівняти їх з тими, які були два роки або чотири роки тому. У будь-якому випадку ми розуміємо, що зараз «СЕТАМ» продає ті речі, які раніше не продавалися в принципі»

Серед інших питань, обговорених під час круглого столу були:

  • Питання, пов’язані з реалізацією арештованих земельних ділянок або прав на них, в порядку встановленому Законом України «Про виконавче провадження»;
  • Питання щодо оформлення права власності на майно, яке реалізоване шляхом електронних торгів;
  • Перспективи проведення електронних торгів нерухомим майном, що належить фізичним та юридичним особам;
  • Перспективи розвитку та шляхи підвищення ефективності реалізації арештованого майна через систему СЕТАМ.

Під час обговорення особливу увагу було приділено реалізації можливості безоплатної передачі соціальним установам майна, яке не було реалізоване шляхом продажу через систему СЕТАМ. Після виступу начальника Управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції у м. Києві Олексія Воробйова щодо актуальності та можливостей даного інструменту, виконуючий обов’язки директора ДП «СЕТАМ» Віктор Вишньов звернув увагу присутніх на те, що на сайті підприємства почав працювати відповідний розділ та закликав представників соціальних установ та військових формувань подавати заявки для отримання такого майна - адже цей механізм є прикладом державної допомоги таким установам та об’єднанням.

Учасникам круглого столу також були представлені плани та перспективи розвитку Державного підприємства «СЕТАМ». Серед них, зокрема, подальший розвиток співпраці з державними органами, установами та підприємствами, реалізацію нових моделей продажів, підвищення якості надання послуг користувачам Системи тощо.

Коментарі
Додати коментар