До новин

Процедура банкрутства агрокомпанії «Сінтал Д» завершиться до кінця року

22 квітня, 2016
Банкрутство підприємств
Процедура банкрутства агрокомпанії «Сінтал Д» завершиться до кінця року

Основний бенефіціар компанії «Синтал Д» Микола Толмачов впевнений, що процес банкрутства триватиме до кінця поточного року.

Про він заявив журналістам, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Всі кредитори та інвестори опинилися ні з чим. Земельного банку на сьогоднішній день немає», — стверджує Толмачов.

Відповідаючи на питання, чому проект виявився невдалимм, Микола Толмачов сказав, що на це вплинула несприятлива кон'юнктура ринку.

«У цьому ми розбираємося і хочемо розібратися. Видно, що все було зроблено не для розвитку бізнесу, а для його знищення. Це і репутаційний момент», — додав він.

Разом з тим, засновник «Сінтал Д» не планує розлучатися з аграрним спрямуванням.

«Сільське господарство мені близьке і я дивлюся в даному напрямку. Мене більше цікавить не стандартне землеробство — рослинництво, а глибока переробка та інноваційні технології. Зокрема, ми зацікавлені у будівництві в Україні заводу з виробництва пектину», — уточнив Микола Толмачов.

Нагадаємо, компанія «Сінтал Д» увійшла в десятку найбільших латифундистів (за розміром земельного банку 2009-2011 років) та розмістила свої акції на європейських фондових біржах. Холдинг планував збільшити земельний банк до 260 тис. га та збільшити виручку до $400 млн до 2014 року, але досягти цього не вдалося. Два роки тому Харківський господарський суд порушив справу про банкрутство головної компанії агрохолдингу Sintal — ТОВ Науково-виробнича фірма «Сінтал Д».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, агрохолдинги «Сінтал Д», «ТАКО», «Амарант» та «Мрія» заборгували банкам 1,5 млрд доларів.

Коментарі
Додати коментар