До новин

Банкрутуючий завод «Пролетарій» завинив «Нафтогазу» та Укрексімбанку сотні мільйонів

26 квітня, 2016
Банкрутство підприємств
Банкрутуючий завод «Пролетарій» завинив «Нафтогазу» та Укрексімбанку сотні мільйонів

ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій», яке контролює народний депутат від «Опозиційного блоку» Сергій Дунаєв, завинило «Нафтогазу» 377,47 млн гривень та Укрексімбанку 58,72 млн гривень, 33,79 млн доларів та 8,97 млн євро.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідні судові матеріали за справами № 913/412/16 і № 913/224/14.

Нагадаємо, провадження про банкрутство заводу «Пролетарій» було порушене 4 квітня на підставі ухвали госпсуду Луганської області.

А 20 квітня Вищий госпсуд задовольнив вимоги державного Укрексімбанку по стягненню з «Пролетарія» заборгованості по кредитах. Суд стягнув зі склозаводу на користь держбанку 58,72 млн грн, $33,79 млн і 8,97 млн євро заборгованості по кредитах і процентах, а також штрафів.

Представники заводу заперечували проти стягнення боргу на користь Укрексімбанку, посилаючись на те, що ця справа розглядається іншим судом. Проте виявилося, що вказана справа була втрачена внаслідок проведення території Луганську антитерористичної операції. За позовом банку у вересні 2015 року року суд її відновив.

ПАТ «Лисичанський склозавод «Пролетарій» контролює народнийдепутат від Опозиційного блоку Сергій Дунаєв.

Коментарі
Додати коментар