До новин

Порошенко доручив міграційній службі перевірити законність отримання Новинським українського громадянства

27 квітня, 2016
Резонансні справи
Порошенко доручив міграційній службі перевірити законність отримання Новинським українського громадянства

Президент України Петро Порошенко доручив Державній міграційній службі перевірити законність надання громадянства народному депутату від «Опозиційного блоку» і власнику «Смарт-Холдингу» Вадиму Новоинскому, якого жителі Миколаєва вважають причетним до банкрутства суднобудівного заводу.

Відповідне доручення президент дав у відповідь на петицію що набрала більше 25 тис. голосів петицію, зареєстровану 18 січня 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Мною прийнято рішення звернутися до Державної міграційної служби України щодо необхідності перевірки викладених у петиції відомостей та подальшого реагування у разі необхідності» — йдеться у відповіді президента на петицію.

Нагадаємо, автор петиці № 22/019983 «За розгляд законності надання Вадиму Новинському громадянства України», вважає, що останній причетний до знищення шляхом банкрутства Чорноморського суднобудівного заводу, а зараз за схожою схемою Новинський бере участь у знищенні заводу «Океан».

«Я, уродженець і мешканець міста Миколаїв, одного з колишніх осередків суднобудування в Україні, фактично містообразуючої галузі Миколаєва, закликаю підтримати петицію за ініціювання судового розгляду законності надання Новинському Вадиму Владиславовичу громадянства України, яке за сумнівних обставин та невідомо за які заслуги було йому подаровано йому, російському олігарху, нелегітимним президентом-злочинцем Януковичем у 2012 році», - зазначає автор петиції, житель Миколаєва, Олександр Папір.

Коментарі
Додати коментар