До новин

Нардеп звинуватив НБУ у доведенні до банкрутства "Хрещатика", той образився і подав до суду

04 травня, 2016
Резонансні справи
Нардеп звинуватив НБУ у доведенні до банкрутства "Хрещатика", той образився і подав до суду

Національний банк України 18 квітня подав до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області (згідно з місцем реєстрації відповідача) позов «Про захист ділової репутації юридичної особи» до депутата Верховної Ради України Михайла Головка.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі НБУ.

"Зазначений народний депутат поширював недостовірну інформацію про те, що Національний банк рекомендував клієнтам банку «Хрещатик» переводити рахунки в банки, наближені до керівництва Національного банку", - заявили у Нацбанку.

Там запевнили, що члени правління НБУ не мають відношення до жодного банку, адже це може призвести до конфлікту інтересів.

Прес-служба Нацбанку нагадує, що згідно Закону України «Про Національний банк України» члени правління НБУ не можуть бути прямими чи опосередкованими власниками будь-якої кількості акцій (часток, паїв) будь-якого банку.

Вимоги позову: визнати інформацію, поширену Михайлом Головком, недостовірною та зобов’язати народного депутата її спростувати.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у квітні Національний банк надіслав на адресу правоохоронних органів листа щодо окремих питань діяльності ПАТ КБ "Хрещатик", яким були надані відомості, що можуть свідчити про організовану злочинну діяльність в банку.

Коментарі
Додати коментар