До новин

Рівень ліквідності Укрсоцбанку впав нижче, ніж вимагає НБУ

06 травня, 2016
Збитки
Рівень ліквідності Укрсоцбанку впав нижче, ніж вимагає НБУ

Згідно зі звітністю Укрсоцбанку, який працює під брендом Unicredit Bank, за підсумками першого кварталу 2016 року значення низки його економічних нормативів не відповідають вимогам Національного банку України.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на фін звіт банку.

Норматив достатності (адекватності) регулятивного капіталу (Н2) не відповідає нормативним вимогам починаючи з березня 2016 року, - станом на 31 березня 2016 року значення складає 6,77% при нормативному значенні не менше ніж 10%.

Норматив короткострокової ліквідності (Н6) складає 45,48% при нормативному рівні не менше ніж 60%;

Норматив максимального розміру кредитного ризику на одного контрагента (Н7) не відповідає нормативним вимогам регулятора починаючи січня 2016 року, станом на кінець березня він досяг 90,53% при нормативному рівні не більше ніж 25%.

«У зв’язку з порушенням вище вказаних нормативів у березні 2016 року банком була підписана угода з Національним банком України «Про вжиття заходів щодо забезпечення дотримання нормативів поточної та короткострокової ліквідності Н5 і Н6, ліміту загальної довгої відкритої валютної позиції Л13-1 та зменшення обсягу негативно класифікованих активів ПАТ «Укрсоцбанк» , яка містить в собі плани приведень нормативів Н5, Н6, Л13-1 у відповідність до вимог, встановлених Національним банком а також план зменшення обсягу негативно класифікованих активів», - зазначає Укрсоцбанк.

Нагадаємо, за результатами роботи у 2015 році збиток Укрсоцбанку склав 3,22 млрд гривень.

Півроку тому Альфа-Груп та Unicredit Group підписали угоду, згідно якої збитковий Укрсоцбанк перейде під контоль Альфа-Банку.

Коментарі
Додати коментар