До новин

Розслідувати справу «СЕТАМ» призначили одного з кураторів цього держпідприємства

10 травня, 2016
Резонансні справи
Розслідувати справу «СЕТАМ» призначили одного з кураторів цього держпідприємства

Антимонопольний комітет України доручив розслідувати на предмет зловживань монопольним становищем держпідприємства «СЕТАМ» колишнього заступника голови Державної виконавчої служби Агію Загребельску.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на UBR.

Така інформація міститься у запиті, який АМКУ розіслав приватним майданчикам у відповідь на вимогу розслідувати монопольне становище «СЕТАМ» на ринках арештованого майна та активів неплатоспроможних банків.

Нагадаємо, «СЕТАМ» є ключовим партнером Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Всі, біржі, що звернулися до АМКУ, отримали запити АМКУ про надання інформації. Більшість питань, які безпосередньо не пов'язані з вивченням монополізму ДП «СЕТАМ», але мають на меті надання в АМКУ інформації про господарську діяльність самих ініціаторів розслідування.

Під запитом стоїть підпис державного уповноваженого А. Загребельської.

Агія Загребельска — юрист. У травні 2014 року була призначена першим заступником голови Державної виконавчої служби, яка перебуває в підпорядкуванні Міністерства юстиції — творця «СЕТАМ».

Як повідомило джерело в Державній виконавчій службі, «під час роботи в ДВС, Агія Аббасівна Ахундова (прізвище Загребельська Агрія взяла після одруження пізніше) була активним захисником системи електронних торгів арештованим майном «СЕТАМ».

Тому, з одного боку, не дивно, що саме Загребельській дали розбиратися зі справою «СЕТАМ» — вона добре розбирається в предметі. Але з іншого, це рішення виглядає дивно, бо саме вона була одним з кураторів «СЕТАМ» в ДВС.

Нагадаємо, ряд електронних майданчиків в березні звернулися до АМКУ з вимогою розслідувати монополізацію державним підприємством «СЕТАМ» ринків арештованого майна та активів неплатоспроможних банків.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, «СЕТАМ» та «Союз бірж України» підписали меморандум про співпрацю.

Коментарі
Додати коментар