До новин

Суд розпочав банкрутство ДП "Агентство з реструктуризації заборгованості підприємств АПК"

07 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
Суд розпочав банкрутство ДП "Агентство з реструктуризації заборгованості підприємств АПК"

Господарський суд Києва 25 березня цього року порушив провадження у справі про банкрутство збиткового державного підприємства "Агентство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу" (ДП "АРЗПАК"), яке за 12 років діяльності накопичило 1,03 млрд гривень боргу перед бюджетом.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ухвалу суду.

Справа про банкрутство порушена за заявою самого підприємства. Розпорядником майна суд призначив Максима Щоголєва, грошові вимоги кредиторів до боржника прийматимуться протягом 30 днів.

ДП "АРЗПАК" перебуває під контролем Міністерства аграрної політики та продовольства України. 13 жовтня 2014 року Мінагрополітики, посилаючись на рішення робочої групи, своїм наказом надало право директору "АРЗПАК" Юрію Маловічку звернутись до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство очолюваного ним держпідприємства.

Кредиторська заборгованість ДП "АРЗПАК" складає 1,03 млрд гривень, у тому числі розмір безспірної кредиторської заборгованості становить 999,65 млн гривень.

За результатами державного фінансового аудиту держпідприємство "АРЗПАК" у 2010-2013 роках працювало зі щорічними багатомільйонними збитками і втратило активів на 18,3 млн гривень.

Нагадаємо, 2003 року Кабмін прийняв постанову №690 "Про утворення Державного підприємства "Агентство з реструктуризації заборгованості підприємств агропромислового комплексу", якою виділив АРЗПАК зі складу ДАК "Хліб України" та відніс його до сфери управління Мінагрополітики. Уряд декларував, що створює дане підприємство з метою повернення боргів підприємств агропромислового комплексу. В межах виконання вказаної урядової постанови АРЗПАК прийняло на баланс борги ДАК "Хліб України".

В свою чергу, "Хліб України" накопичив заборгованість ще раніше: переоформивши на себе у 1998 та 1999 роках заборгованості перед бюджетом АХК "Укрнафтопродукт"(8,903 млн доларів) та корпорації "Украгропромбіржа"(11,013 млн доларів) відповідно.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, агрохолдинги "Мрія", "ТАКО", "Амарант" та "Сінтал Д" заборгували банкам 1,5 млрд доларів.

Джерело фото: delfi.ee

Коментарі
Додати коментар