До новин

Суд не дозволив НБУ продавати арештовану нафтобазу Курченко

12 травня, 2016
Резонансні справи
Суд не дозволив НБУ продавати арештовану нафтобазу Курченко

Голова Національного банку Валерія Гонтарева подала клопотання про зняття арешту з нафтобази Сергія Курченка, під яку Реал Банк отримав 800 млн гривень стабкредиту і не повернув його. Суд відмовив.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну судову ухвалу по справі № 522/2756/16-к.

Гонтарева особисто виступила позивачем у цій справі, звернувшись до слідчого судді Приморського суду Одеси з клопотанням про скасування арешту майна, реалізація якого може компенсувати регулятору неповернений кредит.

Постановою Печерського суду Києва від 16 квітня 2014 року як захід забезпечення кримінального провадження було накладено арешт на нерухоме майно ТОВ «Всеукраїнський промисловий союз» — нафтобазу в Херсоні.

Реалізація вказаного майна державним виконавцем з огляду на накладений на зазначене нерухоме майно арешт та відповідно задоволення вимог Національного банку України за наданим кредитом є неможливим до скасування вказаного арешту.

У 2014 році Нацбанк подав позови про стягнення предмета іпотеки «Всеукраїнського промислового союзу» — комплексу нафтобази через публічні торги.

Суд дійшов висновку, що клопотання Гонтаревої не підлягає задоволенню у зв'язку з тим, що заявником в клопотанні не доведено, що арешт накладено необґрунтовано.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, держава розпродає заставні АЗС та нафтобази.

Коментарі
Додати коментар