До новин

Мін'юст викликав на засідання Дисциплінарної комісії арбітражного керуючого, свідоцтво якого анулював два тижні тому

12 травня, 2016
Резонансні справи
Мін'юст викликав на засідання Дисциплінарної комісії арбітражного керуючого, свідоцтво якого анулював два тижні тому

Міністерство юстиції запросило на засідання Дисциплінарної комісії для дачі пояснень арбітражного керуючого Андрія Ковезу, свідоцтво якого міністерство анулювало ще 28 квітня.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За словами Андрія Ковези, з яким кореспондент порталу поспілкувався до засідання комісії, наказ Мін'юсту про анулювання свідоцтва набрав чинності 28 квітня, відповідна інформація також з’явилась в реєстрі арбітражних керуючих, а ось від міністерства до цього дня ніяких офіційних повідомлень з цього приводу він так і не отримав.

Андрій Ковеза додав, що одразу після появи інформації на сайті міністерства він оскаржив це рішення в суді.

За словами арбітражного керуючого, з листопада 2015 року він пройшов шість перевірок і тричі викликався на засідання Дисциплінарної комісії з приводу скарг, що подавались на його діяльність ще у 2014 і на початку 2015 року. Чому скарги не розглядались безпосередньо після їх подання, Андрій Ковеза достеменно не знає. «Напевне, на той момент не було зацікавленості в розвитку цього сюжету. Зацікавленість з'явилась пізніше, коли я увійшов в окремі скандальні справи – наприклад, Міжнародний центр торгівлі і «АТЛ», - розповів він.

За словами Андрія Ковези, він також звертався до суду стосовно наказу Мін'юсту про призначення планової перевірки 92 арбітражних керуючих у першому кварталі 2016 року – міністерство спізнилось з видачею цього наказу, і арбітражний керуючий оскаржив його в суді, виграв апеляційну інстанцію, а Мін'юст – не став подавати касацію на це рішення.

Андрій Ковеза зазначив, що він налаштований боротися за своє свідоцтво в суді, але якщо його буде усунуто від роботи з нинішніми підприємствами, йому буде дуже складно поновитись – замість нього суд призначить іншого арбітражного керуючого. Він також припускає, що після його усунення з підприємств можуть зникнути активи.

Андрій Ковеза назвав ситуацію з захистом прав арбітражних керуючих кричущою та закликав колег активніше відстоювати свої права перед Мін'юстом та Дисциплінарною комісією. «Треба бути більш агресивним в захисті своїх прав – не бійтесь з ними сперечатись!» - підкреслює фахівець.

Коментарі
Додати коментар