До новин

Ощадбанк відсудив $25 млн у екс-власника «Креатива»

17 травня, 2016
Резонансні справи
Ощадбанк відсудив $25 млн у екс-власника «Креатива»

Ленінський райсуд Кіровограда 16 травня 2016 року ухвалив рішення про повне задоволення позову Ощадбанку до одного з колишніх топ-менеджерів та власників компанії «Креатив» Максима Березкіна, який є поручителем за боргами компанії.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі банку.

На користь держбанку стягнуто більше 25 млн доларів.

«Раніше у цій справі за заявою Ощадбанку ухвалою суду було накладено арешт на все рухоме і нерухоме майно Березкіна», - нагадали у прес-службі.

Крім того, на даний час на розгляді у судах перебуває ще три позови держбанку до колишніх керівників та засновників групи «Креатив» про стягнення заборгованості.

Нагадаємо, загальна заборгованість «Креативу» перед держбанками оцінюється в 495 млн доларів, з яких 300 млн доларів припадають на Ощадбанк, близько 100 млн доларів  - на Укрексімбанк, і ще 95 млн доларів - на Укргазбанк.

До серпня 2015 компанія «Креатив» належала Станіславу Берьозкіну і Юрію Давидову. У серпні компанія була виставлена на продаж через борги - станом на кінець березня 2015 борг групи становив 605 млн доларів.

Наприкінці серпня компанія змінила акціонерів - керуючим акціонером компанії став Рисбєк Токтомушев, який раніше займав посаду голови наглядової ради «БТА Банку».

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд вирішив стягнути з «Креатива» більше 380 млн грн на користь «ВТБ Банку».

Коментарі
Додати коментар