До новин

Банкрутуючий Іллічівський олійножировий комбінат просить захистити його від захоплення

17 травня, 2016
Резонансні справи
Банкрутуючий Іллічівський олійножировий комбінат просить захистити його від захоплення

В Одеській області здійснена спроба рейдерського захоплення Іллічівського ОЖК, що перебуває у стадії банкрутства.

Про це розповіла Наталія Домбровська, голова наглядової ради компанії «Олір Різорсес», яка є оператором маслоперевалочних потужностей, що належать Іллічівському ОЖК, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація з посиланням на прес-службу підприємства.

За її словами, ініціатором рейдерської атаки стало ДП «Одеське обласне об'єднання шовківництва «Облшовк».

Як зазначається, на брифінгу один з співакціонерів Іллічівського ЩЖК Василь Калашник повідомив, що в п'ятницю 13 травня на підприємство приїхало близько 50 осіб характерної спортивної зовнішності у супроводі представників генпрокуратури, чиї посвідчення були видані ще екс-генпрокурором Віктором Шокіним.

За даними видань, виявилося, що «супроводжує прибулих прокурор Генеральної прокуратури України Петро Фіцай, що має на руках рішення Печерського районного суду міста Києва від 26 квітня 2016 р., згідно з яким все майно «Іллічівського масложирового комбінату» має бути заарештовано і передано на зберігання згаданому підприємству «Облшовк».

При цьому, як повідомляють співакціонери масложиркомбінату, Іллічівський ОЖК знаходиться в стані банкрутства. Його майно перебуває у заставі ПАТ «Дельта Банк» та грошові кошти, виручені від його продажу, будуть спрямовані на погашення заборгованості «Дельти» перед своїми вкладниками, а пропонована «Облшовком» процедура передачі майна юридичних осіб в управління третім особам «взагалі суперечить українському законодавству, але часто використовується в рейдерських схемах».

За повідомленням співакціонерів Іллічівського ОЖК, про спроби Петра Фіцая передати майно ІОЖК, всупереч процедурі банкрутства, в «оперативне управління» і «на відповідальне зберігання» маловідомому підприємству «ОБЛШОВК», було відомо ще два місяці тому, оскільки «Печерський суд Києва вже ставав на бік підприємства і відхиляв клопотання Фіцая в березні 2016 року».

Представники Іллічівського ОЖК додають, що вони так і не змогли знайти підприємство «Облшовк» за адресою його реєстрації і ніякого відношення це держпідприємство ні до масложирової галузі в цілому, ні до ПАТ «Іллічівський ОЖК» не має.

Більш того, за даними підприємців, після смерті попереднього керівника «Облшовк» залишався без нового директора більше двох років, і його термінове призначення в березні 2016 року представники Іллічівського МЖК також розглядають як один з етапів підготовки до «силового захоплення» підприємства.

«Підприємство «Облшовк» нібито знаходиться за адресою м. Одеса вул. Успенська, 42. Але коли адвокати та юристи нашої компанії поїхали за вказаною адресою, то виявилося, що приміщення, адреса якого зазначена у витягу з судового рішення, немає: вони орендували там приміщення ще 10 років тому, а тепер там 2-3 роки будинок викуплений приватною структурою. Виходить, що ДП «Облшовк» – підприємство-фантом, але для рейдерських схем його знову нібито запустили «в життя», – заявили Наталія Домбровська.

Так, трудовий колектив заводу підприємства звернувся за допомогою до Президента України, а також в Генеральну прокуратуру, Національне Антикорупційне Бюро та інші правоохоронні органи.

Коментарі
Додати коментар