До новин

Кількість російських компаній-банкрутів зросла на 22%

09 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
Кількість російських компаній-банкрутів зросла на 22%

Кількість компаній, які визнаються банкрутами в Росії, зросла у першому кварталі на 22% порівняно з аналогічним періодом 2014 року і досягла 3 765.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на "Інтерфакс".

Як свідчать дані Єдиного федерального реєстру відомостей про банкрутство, у березні 2015 року на ресурсі було опубліковано 1 548 повідомлень про визнання боржників банкрутами проти 1 185 роком раніше і 1 300 в лютому цього року.

Досягнутий минулого місяця рівень є другим максимальним показником за весь час роботи реєстру, більше було зафіксовано тільки в грудні минулого року – 1 585.

За 2014 рік в цілому кількість банкрутств зросла в порівнянні з попереднім роком майже на 20% - до 14 514.

Відповідно до звітів за результатами проведення процедур банкрутства, опублікованими арбітражними керуючими, сума пред'явлених кредиторами вимог по завершених справах про банкрутство склала в I кварталі 48,4 млрд рублів, сума задоволених вимог - 10,5 млрд.

Сума пред'явлених до компаній кредиторами вимог по справах, що перебувають у виробництві, досягла 21,8 млрд рублів, а сума задоволених вимог - 1,3 млрд.

За словами експертів, зростання числа банкрутств у Росії пов'язане як з погіршенням фінансового становища багатьох компаній, так і зі змінами в законодавстві, які посилили роль банків в процедурах банкрутства.

Великі та середні підприємства РФ на початку 2015-го вперше з кризового 2009 року отримали сальдований збиток, свідчать дані Росстату.

Погіршення фінансового становища російського корпоративного сектора ілюструють і ситуації з дефолтами великих позичальників.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, група банків ВТБ скаржиться, що зазнала $1,4 млрд збитків через Україну.

Коментарі
Додати коментар