До новин

Суд підтвердив право власності банку-кредитора на БЦ «Обрій Парк»

20 травня, 2016
Резонансні справи
Суд підтвердив право власності банку-кредитора на БЦ «Обрій Парк»

Київський апеляційний госпсуд підтвердив право власності банку-кредитора на БЦ «Обрій Парк».

Таке рішення суд виніс, повторно розглянувши справу проблемного столичного бізнес-центру, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Українські новини».

Зокрема, судді переглянули рішення Господарського суду Києва, винесене суддею Олександром Мандриченком, і скасували його. Таким чином, суд залишив чинним рішення Господарського суду Києва від 2012 року про визнання права власності на всі будівлі БЦ «Обрій-Парк», що перебуває за адресою: м.Київ, вул. М. Амосова, 12.

Нагадаємо, будівництво «Обрій Парку» здійснювала відома девелоперська компанія ISA Prime Developments, одним зі співзасновників якої є відомий бізнесмен Олександр Башенко. В 2006-2008 роках на будівництво бізнес-центру було залучено близько 200 млн. доларів кредитних коштів. На фінальній стадії будівництва бізнесмен, що виступив поручителем з угоди, перестав обслуговувати кредити і передав об'єкт компанії своїх партнерів «Проект - А», що нібито також фінансувала будівництво. Після тривалих судових процесів кредитор домігся визнання за собою права власності на «Обрій Парк». Однак «Проект -А» продовжив боротьбу за столичний бізнес-центр «Обрій парк», намагаючись привласнити права власності на бізнес-центр, вдаючись до незаконних дій, у тому числі силового захоплення, тиску на орендарів, незаконної перереєстрації права власності через «чорних» нотаріусів.

Коментарі
Додати коментар