До новин

Суд визнав правомірним рішення НБУ про ліквідацію Грін Банку

23 травня, 2016
Ліквідація
Суд визнав правомірним рішення НБУ про ліквідацію Грін Банку

Суд визнав, що рішення про виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ «Грін Банк» Національний банк України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб прийняли правомірно.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі ФГВФО.

«17 травня 2016  року своїм рішенням Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив, що рішення про виведення з ринку Грін Банку було правомірним», - зазначили у прес-службі

Апеляційний суд своїм рішенням скасував постанову попередньої інстанції.

Нагадаємо, Товариство з обмеженою відповідальністю «Максімус і КО» та Товариство з обмеженою відповідальністю «Марго Груп» (акціонери ПАТ «Грін Банк») намагалися у судовому порядку оскаржити законність рішення НБУ та Фонду щодо виведення з ринку неплатоспроможного ПАТ «Грін Банк». На сьогодні у задоволенні позовних вимог їм відмовлено.

«Рішення апеляційної інстанції вступило в законну силу», - наголосили у ФГВФО.

Фонд гарантування здійснює ліквідацію Грін Банку з 23 січня 2015 року. Процес ліквідації триватиме до 22 січня 2017 року включно.

За період тимчасової адміністрації та ліквідації ПАТ «ГРІН БАНК», станом на початок травня цього року, вкладниками отримано 3,7 млн грн, що складає 98,6% суми, яка підлягає виплаті вкладникам в межах гарантованої суми відшкодування. На сьогодні виплата коштів вкладникам здійснюється за результатами розгляду їх індивідуальних письмових звернень на адресу Фонду.

Грін Банк був підконтрольний колишньому міністру доходів і зборів Олександру Клименку.

Коментарі
Додати коментар