До новин

Суд заарештував нерухомість Курченко

25 травня, 2016
Резонансні справи
Суд заарештував нерухомість Курченко

Заарештовано майно олігарха Сергія Курченка у Харкові і Харківській області, арешт здійснено в межах кримінального провадження про незаконне заволодіння майном Брокбізнесбанку, Укргазбанку, Аграрного фонду, "Укргазвидобування", "Укpнaфти" та коштами Нацбанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідну судову ухвалу по справі № 757/21752/16-к від 11 травня 2016 року.

Як випливає з документу, слідчими встановлено, що Курченко володіє квартирою, нежитловими приміщеннями та 14 ділянками в Харківській області. Квартира оформлена на ТОВ «Європа Реалт Консалтинг», бенефіціарним власником якого, на думку правоохоронців, є Курченко.

Орган досудового розслідування вважає, що олігарх протягом 2008-2014 років створив та забезпечив діяльність злочинної організації, метою якої було вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів, а також як організатор, співвиконавець та пособник прийняв участь у вчинених цією організацією злочинів, зокрема у заволодінні чужим майном, а саме коштами Національного банку України, ПАТ «Брокбізнесбанк», ПАТ АБ «Укргазбанк», ПАТ «Аграрний фонд», ПАТ «Укргазвидобування» та ПАТ «Укpнaфта» в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем.

З огляду на це суд ухвалив рішення накласти арешт на майно, яке перебуває у власності (іпотеці) підозрюваного.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФГВ почав розпродаж активів Брокбізнесбанку.

Коментарі
Додати коментар