До новин

Ліквідатор банку «Європейський» привласнив 71 млн грн, - ГПУ

31 травня, 2016
Резонансні справи
Ліквідатор банку «Європейський» привласнив 71 млн грн, - ГПУ

Генеральна прокуратура України направила до суду обвинувальний акт проти ліквідатора банку «Європейський» за фактом привласнення грошових коштів, виплачених його вкладникам Фондом гарантування вкладів фізосіб в якості гарантованих відшкодувань.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ГПУ.

«Зазначена особа в грудні 2009 року за попередньою змовою з фактичним власником зазначеного банку та іншими особами, використовуючи своє службове становище, з метою заволодіння грошовими коштами ФГВФО, склало і направило до Фонду списки, в які вніс завідомо неправдиві відомості щодо права 724 вкладників банку «Європейський» на отримання відшкодування гарантованих сум за рахунок Фонду на загальну суму понад 108 млн грн», - йдеться в повідомленні ГПУ.

На підставі зазначених документів 472 вкладникам Фондом було безпідставно перераховано та виплачено гарантованих відшкодувань на загальну суму майже 71 млн грн, якими заволоділи зазначені особи.

ГПУ зазначає, що іншим вкладникам кошти на загальну суму майже 37 млн грн не були перераховані в зв'язку з припиненням злочинної діяльності співробітниками СБУ.

Нагадаємо, НБУ вирішив ліквідувати банк «Європейський» в серпні 2009 року.

Коментарі
Додати коментар