До новин

Кримінальну справу проти керівництва Радикал Банку закрито

31 травня, 2016
Резонансні справи
Кримінальну справу проти керівництва Радикал Банку закрито

Прокурор А. Бєлік 9 березня закрив кримінальне провадження проти посадових осіб збанкрутілого Радикал Банку у зв'язку з відсутністю в їх діях складу кримінального правопорушення.

Про це йдеться у відповідній судовій ухвалі по справі № 757/12443/16-к від 16 травня 2016 року, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

ГСУ Національної поліції України здійснювало досудове розслідування за фактами привласнення службовими особами Радикал Банку майна, переданого в якості забезпечення зобов'язань за кредитами.

Відомо, що під час досудового розслідування 14, 18 грудня 2015 року, 22 січня 2016 року було накладено арешт на майно ТОВ «КАУ «АРБ Інвестменс», яке діяло від імені, в інтересах і за рахунок ЗНВПІФ «Джерело».

І оскільки прокурор закрив кримінальне провадження, повинні бути зняті і арешти. Суд вивчив матеріали справи і вирішив, що арешти були зняті автоматично в момент закриття кримінального провадження.

«Постановою прокурора першого відділу процесуального керівництва досудовим розслідування і підтримання державного обвинувачення Бєлік А.А. від 09.03.2016 р. кримінальне провадження № 32015100110000313 на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України закрито у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення та скасовано заходи забезпечення кримінального провадження у виді арештів, що в свою чергу обумовлює необхідність прийняття судового рішення про скасування усіх заходів забезпечення кримінального провадження», - йдеться в судовій ухвалі.

Нагадаємо, Радикал Банк поступився «АРБ Інвестменс» права вимоги за кредитними угодами. Заборгованість по уступленому 9 липня 2015 року портфелю становила близько 770 млн грн — 53 кредитних договори. Сума дисконту — збитку банку, з яким цей портфель був відступлений, перевищувала 420 млн грн. Всі відступлені банком кредити не були проблемними, за винятком двох кредитних договорів, які визначалися банком як проблемні і за яким формувався резерв у загальній сумі кредитної заборгованості 15,4 млн грн, або 2% від загальної вартості.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, рішення про ліквідацію збанкрутілого Радикал банку регулятор прийняв у листопаді 2015 року.

Коментарі
Додати коментар