До новин

НБУ оскаржив скасування арешту майна Бахматюка

02 червня, 2016
Резонансні справи
НБУ оскаржив скасування арешту майна Бахматюка

Національний банк України оскаржив рішення Печерського районного суду Києва від 26 травня про скасування арешту майна бізнесмена Олега Бахматюка, накладеного за позовом центробанку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Інтерфакс-Україна».

НБУ подав апеляцію на рішення Печерського райсуду про скасування арешту майна, накладеного 12 травня в рамках нашого позову про стягнення заборгованості за наданим банку «Фінансова ініціатива», бенефіціаром якого є Бахматюк, стабілізаційним кредитом в розмірі 4 млрд грн», - зазначили в Нацбанку.

За інформацією регулятора, стабкредити на 4 млрд грн були видані в 2014 році, в якості застави було прийнято майно та майнові права юридичних осіб, при цьому Бахматюк виступив фінансовим поручителем за цими кредитами.

НБУ 23 червня 2015 року відніс банк «Фінансова ініціатива» до неплатоспроможним.

НБУ в березні заявив про намір стягнути з поручителів-власників банків, визнаних неплатоспроможними, 11,462 млрд грн.

Зокрема, згідно з його інформацією, фінансова порука Бахматюка по ВіЕйБі Банку становить 4,55 млрд грн, по банку «Фінансова ініціатива» - 4 млрд грн.

Раніше стало відомо, що заборгованість неплатоспроможних банків перед НБУ за отриманими раніше кредитами рефінансування в квітні скоротилася до 46,77 млрд грн.

Скорочення заборгованості відбулося, зокрема, за рахунок стягнення Нацбанком на державні облігації України, передані VAB Банком Бахматюка в заставу в рахунок забезпечення виконання своїх зобов'язань за кредитами рефінансування.

До цього повідомлялося, що НБУ звернувся до судів з проханням стягнути з поручителів-власників істотних часток в банках, в тому числі, з Бахматюка, 11,5 млрд грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд зняв арешт з активів Бахматюка.

Коментарі
Додати коментар