До новин

Фонд гарантування вкладів звинувачує власників банків у їх банкрутствах

09 квітня, 2015
Резонансні справи
Фонд гарантування вкладів звинувачує власників банків у їх банкрутствах

Причинами масового банкрутства банків у 2014-2015 роках стали нечисті на руку власники і менеджери цих банків, а також несприятливе бізнес-середовище в Україні.

Про це розповів директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Костянтин Ворушилін в інтерв'ю УНІАН, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

"Причин масового банкрутства банків було кілька. Є нечисті на руку власники і менеджери, які використовували банк в якихось своїх цілях, виводили активи... Є банки під реальний бізнес, є великі та дрібні. Але коли той чи інший бізнес у країні починає "лягати" через відсутність експорту, падіння внутрішнього споживання, подорожчання собівартості продукції, страждає і банк", - сказав Ворушилін.

За його словами, перший індикатор надійності банку для вкладника - це ставки за депозитами.

"Якщо вони завищені, потрібно розуміти, що далі робить власник банку з цими грошима. Якщо він вкладає в дрібні кредити, ставки за якими теж високі, то і джерело повернення грошей очевидне. Інша справа банки, які вкладають в іпотеку - сьогодні ця модель не працює", - відзначив Ворушилін.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів фізосіб у даний час виводить з ринку 48 неплатоспроможних банків, 46 з яких визнані неплатоспроможними в 2014-2015 роках.

Коментарі
Додати коментар