До новин

МТС хоче через суд змусити НБУ визнати Платинум Банк проблемним

13 червня, 2016
Резонансні справи
МТС хоче через суд змусити НБУ визнати Платинум Банк проблемним

ПрАТ «МТС Україна» звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Національного банку України, в якому просить віднести Платинум Банк до категорії проблемних.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на позовну заяву мобільного оператора.

«МТС Україна» вимагає в судовому порядку визнати протиправною діяльність НБУ щодо неприйняття належних заходів реагування щодо віднесення ПАТ «Платинум Банк» до категорії проблемних, внаслідок невиконання зобов'язань перед ПрАТ «МТС Україна» щодо повернення коштів за договорами банківського вкладу, термін виконання яких настав, протягом більше семи місяців.

Суть справи полягає в тому, що «МТС Україна» з 10 жовтня по 11 грудня 2014 року розмістила в Платинум Банку три депозити - на 100 млн, 70 млн і 80 млн гривень. Вони не були повернуті після закінчення терміну догову - в липні і вересні, тому мобільний оператор звернувся до суду з позовом проти  Платинум Банку.

24 грудня 2015 року Господарський суд Києва став на сторону вкладника, але розгляд справи в апеляційній інстанції було припинено 16 лютого 2016 року за ініціативою самого Платинум Банку. Установа попросило Госпсуд про відстрочку виконання рішення суду приблизно на вісім місяців - до 31 жовтня.

Платинум Банк визнав, що одномоментне повернення 250 млн гривень призведе до неплатоспроможності фінустанови.

«Заявник акцентує на тому, що не відмовляється від виконання своїх зобов'язань перед позивачем, але просить відстрочити їх виконання для уникнення наслідків неплатоспроможності банку», - йдеться в судових матеріалах.

При цьому у «Платинумі» запевняють, що зможуть заплатити МТС без шкоди інтересам інших вкладників завдяки виконанню нової програми фінансового оздоровлення до 1 липня 2018 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Платинум Банк домігся відстрочки повернення 250 млн грн компанії «МТС».

Коментарі
Додати коментар