До новин

Громаді Полтави пообіцяли до кінця року передати гуртожитки підприємств-банкрутів

14 червня, 2016
Банкрутство підприємств
Громаді Полтави пообіцяли до кінця року передати гуртожитки підприємств-банкрутів

У відповідь на скарги мешканців гуртожитків підприємств-банкрутів Полтави щодо передачі будівель з державної власності на баланс громад влада області пообіцяла прискорити цей процес і завершити його до кінця року.

Про це йшлося на щотижневій апаратній нараді у голови Полтавської ОДА Валерія Головка, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За словами начальника управління ЖКГ області Едуарда Реви, ще у 2012 році було прийнято відповідне рішення сесії обласної ради та регіональна програма, згідно з якою у комунальну власність територіальних громад мали бути передані гуртожитки збанкрутілих КП «Полтавська бавовняно-прядильна фабрика» та ДК ЖЕП «Будівельник». Але досі жоден з гуртожитків передано не було.

У зв’язку з цим на нараду запросили ліквідаторів підприємств та представників міської ради. На запитання Головка, що заважає передати державні гуртожитки на баланс міста, керівник обласного відділення Фонду держмайна Алла Бережна зауважила, що перешкод немає, то міська влада зволікає. «Проблем із Фондом немає, ми готові передати», — наголосила Алла Бережна.

Заступник міського голови Полтави Олексій Чепурко заперечив, що бажання забрати гуртожитки не було. Було навіть прийнято рішення прийняти у власність чотири гуртожитки бавовняно-прядильної фабрики.

"Але є порядок, визначений постановою Кабінету міністрів. Згідно з ним потрібно надати певний перелік документів, до котрих, зокрема, входить технічний паспорт, схема внутрішньо-будинкових мереж, — пояснив заступник міського голови. — Якщо по двох гуртожитках по вулиці Харчовиків копії деяких документів є, то по інших двох взагалі ніяких документів ми не отримали. У нас, на жаль, немає нормальної комунікації з арбітражним керуючим. Не раз ми його запрошували, але діалогу не вийшло".

Вислухавши обидві сторони, губернатор Головко зауважив, що потрібно підставити плече органам місцевого самоврядування.

"Без участі обласної влади вони цю проблему не вирішать, тим більше, що є такі моменти, які в нашій компетенції. Тому прошу вас координувати роботу по передачі гуртожитків у власність громад, щоб до кінця року це питання було вирішене", — дав він доручення Реві.

Коментарі
Додати коментар