До новин

ГПУ підозрює Мін'юст в укладанні фіктивних угод на 55 млн грн

16 червня, 2016
Резонансні справи
ГПУ підозрює Мін'юст в укладанні фіктивних угод на 55 млн грн

За клопотанням Генпрокуратури аудитори перевірять закупівлю оргтехніки та іншого устаткування Міністерством юстиції на суму близько 55 млн гривень, проведену в 2013 році. Слідчі підозрюють, що угоди могли бути фіктивними.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Першу інстанцію».

Підозри ГПУ ивкладені в ухвалі Печерського суду Києва від 30 травня 2016 року, розміщеного в Єдиному реєстрі судових рішень.

Як випливає з судових матеріалів, інтерес у прокурорів викликала низка закупівель Міністерством юстиції у компанії «Фірма «Валтек» комп'ютерів, оргтехніки та інших товарів. Компанія виграла чотири конкурси протягом 2013 року, кожен раз залишаючи позаду єдиного конкурента – «Діавест енд Комплексні рішення».

З весни до кінця осені 2013 року «Валтек» переміг у конкурсі на поставку:

— персональних комп'ютерів і оргтехніки (на загальну суму майже 12 млн. гривень)

— оргтехніки (26,4 млн. гривень);

— телефонів та іншої апаратури, в тому числі, систем відеоспостереження (на загальну суму 1,6 млн. гривень)

— електронних систем управління чергою (14,5 млн. гривень)

При цьому досудовим розслідуванням встановлено, що між «Валтек» та Мін'юстом (підпис ставив заступник міністра юстиції – керівник апарату) був укладений договір відповідального зберігання від 28 січня 2014 року. Згідно з ним, міністерство передало на зберігання «Валтек» майно, куплене у цієї приватної компанії.

На думку слідства, зазначені обставини можуть свідчити про те, що укладені між Мін'юстом і «Валтеком» договори у 2013 році мають ознаки фіктивності і були здійснені «з метою заволодіти коштами державного бюджету».

Нанесення матеріального збитку може скласти близько 54,4 млн. гривень, йдеться в судових матеріалах.

Для з'ясування обставин, суд задовольнив клопотання ГПУ про позапланову виїзну ревізію окремих питань фінансово-господарської діяльності Мін'юсту за період з 1 січня 2013 року по 31 грудня 2014 року.

Коментарі
Додати коментар