До новин

Рожкова заперечує конфлікт інтересів по Платинум Банку

22 червня, 2016
Резонансні справи
Рожкова заперечує конфлікт інтересів по Платинум Банку

Катерина Рожкова прокоментувала можливий конфлікт інтересів у зв’язку з тим, що вона раніше працювала в. о. глави Платинум Банку.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Мене весь час питають про Платинум Банк: «Ви його підтримуєте?». А я навіть не відвідую кредитний комітет, коли там обговорюється реструктуризація рефінансування Платинум Банку. Або можу відвідати комітет, послухати, але коли він починає голосувати, я не голосую», – заявила в інтерв’ю FinClub в. о. заступника голови НБУ Катерина Рожкова.

На уточнююче запитання вона відповіла, що регламенти НБУ не зобов’язують її голосувати з питань конкретного банку.

«Але наші внутрішні аудитори говорять, що все-таки я маю відвідувати. Іноді я фізично не встигаю, бувають накладки, але все одно є кворум – це раз, і є глава департаменту банківського нагляду Наталя Дегтярьова – два. Я намагаюся, щоб моє знання про попередню діяльність банку не впливало на оцінку поточної ситуації», – пояснила топ-менеджер НБУ.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, співробітники «Михайлівського» в неофіційних бесідах припускають, що банк міг стати жертвою рейдерського захоплення, здійсненого в інтересах власників Платинум Банку.

Коментарі
Додати коментар