До новин

Прокуратура розслідує дії посадових осіб банку «Фінанси та Кредит»

30 червня, 2016
Резонансні справи
Прокуратура розслідує дії посадових осіб банку «Фінанси та Кредит»

Генеральна прокуратура розслідує привласнення посадовими особами банку «Фінанси та Кредит» коштів фінустанови в 2010-2015 роках.

Про це йдеться у відповідній ухвалі Печерського районного суду від 14 червня, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Згідно з документом випливає з матеріалів справи, департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури проводить слідство у кримінальному провадженні про присвоєння грошових коштів посадовими особами банку «Фінанси та кредит» в період з 2010 по 2015 рік.

14 червня суд задовольнив клопотання слідчих про надання тимчасового доступу до документів компанії «Київмедпрепарат» про взаємини з банком «Фінанси та кредит», ТОВ «Артеріум ЛТД», ТОВ «Корпорація Артеріум», Національним банком за період з 2006 часу по теперішній час.

Нагадаємо, 17 вересня 2015 року Нацбанк відніс ПАТ «Банк «Фінанси та Кредит» до категорії неплатоспроможних і Фонд гарантування вкладів фізосіб на основі цього рішення ввів до фінустанови тимчасову адміністрацію.

Акціонерами фінустанови є ТОВ «Асканія» (45,92%), ПрАТ F & C Realty (41,58%), ТОВ «Індастріал констракшн» (6,78%).

Основним бенефіціаром «Фінанси та Кредит» є позафракційний депутат Верховної Ради Костянтин Жеваго.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, 1 червня 2016 року поновилися виплати відшкодувань вкладникам банку-банкрута «Фінанси та Кредит».

Коментарі
Додати коментар