До новин

"Метінвест" заявляє про свій дефолт

09 квітня, 2015
Банкрутство підприємств
"Метінвест" заявляє про свій дефолт

Група компаній "Метінвест" Рината Ахметова повідомляє, що знаходиться в стані дефолту.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на сайт "Метінвесту".

Група каже, що, перебуваючи в стані дефолту, вона починає три проекти з отримання згоди від власників своїх облігацій з термінами погашення в 2015, 2017 і 2018 роках. Їх мета - відстрочка погашення основної суми боргу за облігаціями з терміном погашення 20 травня 2015 року. Крім того, група має намір отримати згоду від власників облігацій на відмову від свого права висувати вимоги у зв'язку з певними наступивши ми та майбутніми випадками дефолту за облігаціями з термінами погашення в 2015, 2017 і 2018 роках.

У відповідному повідомленні група також інформує про продовження переговорів з кредиторами про передекспортне фінансування. Одна з цілей переговорів - підписати договір про не здійснення дій та згоди на відмову від пред'явлення вимог у зв'язку з невиконанням деяких зобов'язань, що має забезпечити шлях до більш широкої реструктуризації заборгованості групи.

У березні група вже спробувала одержати додаткову згоду кредиторів по передекспортне фінансування щодо часткової відстрочки березневих і квітневих платежів за основними сумами кредитів. Тоді згоду від 100% кредиторів так і не було отримано, що призвело до дефолту по оплаті на загальну суму 113 млн доларів. Цей дефолт тривав і на дату публікації звіту (8 квітня 2015 року).

Згідно з даними про фінансові результати за 2014 рік, чистий прибуток групи склав 159 млн доларів, що на 59% менше показника за 2013 рік. Нагадаємо, в серпні пройшло року рейтингове агентство Fitch підтвердило рейтинг "Метінвесту" на рівні "ССС".

"Метінвест" - вертикально інтегрована гірничодобувна група компаній. У неї входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, група також має мережу продажів, що охоплює всі ключові світові ринки. Основні акціонери "Метінвесту" - група СКМ (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%). ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, "Метінвест" Ахметова домовився про перенесення терміну погашення векселів.

Коментарі
Додати коментар