До новин

Контроль за банкрутством ТОВ «Закарпатполіметали» передали державі

02 липня, 2016
Резонансні справи
Контроль за банкрутством ТОВ «Закарпатполіметали» передали державі

Вперше за історію розгляду справи про банкрутство ТОВ «Закарпатполіметали» суд вищої інстанції — Вищий господарський суд України — визначив, що ліквідатором товариства буде незалежний арбітражний керуючий, а не арбітражний керуючий, який обслуговує інтереси офшорної компанії Cengart, кредиторські вимоги якої є сумнівними та скасовані низкою рішень господарських та адміністративних судів України, які вступили в законну силу.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Zakarpattyachko.

«По суті основний кредитор є структурою, яка розпочала банкрутство єдиного золоторудного рудника України, шляхом переуступки їй права вимагати боргові зобов’язання від іншої офшорної компанії. Сьогодні суд чітко визначив, що контроль за процедурою банкрутства ТОВ «Закарпатполіметали» повністю переходить у законне русло та під контроль Держави, в особі Мінекономрозвитку та державної компанії — «Українські поліметали», якій належить майже 94% закарпатського підприємства», — зазначив після оголошення рішення суду Костянтин Лісничий, генеральний директор ДАК «Українські поліметали».

За його словами, у подальшому процедуру банкрутства підприємства контролюватимуть ДАК «Українські поліметали», місцева Берегівська податкова інспекція, управління пенсійного фонду і управління фонду соціального захисту, як і передбачено чинним законодавством.

«Попереду нас чекає багато роботи. Насамперед потрібно довести невідповідність вимог Cengart до ТОВ «Закарпатполіметали» та закрити провадження в справі банкрутства ТОВ «Закарпатполіметали» в частині вимог компанії Cengart, що носять незаконний характер і сам факт їх інвестиції у нібито видобуток цінних металів. Але правда за нами, тому впевнені, що держава поверне активи підприємства так само, як минулого року повернула ДП «Укрбурштин». Наша мета — не дати знищити і повністю відновити роботу підприємства, що займало друге місце в регіоні по сплаті податків та працевлаштуванню», — додав Андрій Кравчук, перший заступник генерального директора з видобутку золота та поліметалів ДАК «Українські поліметали».

ПАТ «ДАК «Українські поліметали» 100% державна компанія, що входить до сфери управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі України. Частка ДАК у ТОВ «Закарпатполіметали» складає майже 94%.

В кінці 2015 року також було повернуто у власність держави дочірнє підприємство «Укрбурштин», яке 12 років перебувало в банкрутстві і не контролювалось державою.

Коментарі
Додати коментар