До новин

У «Мрії» заявили про спробу захоплення одного з підприємств холдингу

05 липня, 2016
Резонансні справи
У «Мрії» заявили про спробу захоплення одного з підприємств холдингу

У Агрохолдингу «Мрія» заявили про спробу рейдерського захоплення автотранспортного підприємства компанії.

Про це повідомили в прес-службі компанії, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«У п'ятницю, 1 липня, близько 9-00 ранку 30 чоловіків, серед яких - кілька співробітників служби безпеки колишніх власників Агрохолдингу «Мрія» сім'ї Гут, із застосуванням сили проникли на територію діючого автотранспортного підприємства «Мрії», розташованого в м Хоростків Тернопільської області, і перешкоджають доступу співробітників Агрохолдингу на об'єкт», - йдеться в повідомленні.

У компанії зазначили, що агрохолдинг «Мрія» має всі документи, що підтверджують законність перебування і роботи компанії на території вищевказаного АТП.

Директор з юридичних питань «Мрії» Сергій Ігнатовський зазначив, що групою рейдерів керує колишній співробітник агрохолдингу, юрист Тарас Дідик.

«У зв'язку з тим, що особи, незаконно проникли на АТП, до сих пір знаходяться на його території і відмовляються його покинути, компанія змушена забезпечити цілодобову посилену охорону по зовнішньому периметру. Представники «Мрії» також звернулися до правоохоронних органів, та подали всі необхідні заяви», - відзначили в прес-службі.

«Агрохолдинг «Мрія» закликає правоохоронні органи втрутитися в ситуацію і не допустити рейдерського захоплення підприємства», - заявили в компанії.

Нагадаємо, Інтерпол оголосив у розшук Миколу Гуту, який до серпня 2014 року займав посаду генерального директора компанії і вважався одним із власників. На сайті Інтерполу зазначено, що він розшукується через підозри в шахрайстві.

Агрохолдинг «Мрія» заснований в 1992 році Іваном і Клавдією Гут. Микола Гута приєднався до Групи «Мрія» у 2002 році. Групою компаній «Мрія» фактично володіє Mriya Agro Holding Plc, яка зареєстрована на Кіпрі.

У свою чергу 80% кіпрської компанії володіє ще одна закордонна структура - HF Assets Management Limited, яка фактично належить сім'ї Гут. Мова йде про Івана, Клавдію, Андрія і Миколу Гутів.

Раніше повідомлялося, що Східнокарибський Верховний Суд 15 грудня почав ліквідацію мажоритарного акціонера «Мрії» - компанії HF Assets Management Limited.

Австрійська фінансова група Erste Group - один з кредиторів агрохолдингу - звернувся до суду 30 жовтня з проханням визнати банкрутом HF Assets Management Limited.

Група компаній «Мрія» потрапила в складне фінансове становище - в серпні  2014 року агрохолдинг оголосив технічний дефолт. Загальний борг компанії становить близько 1,3 мільярда доларів.

У лютому 2015 року операційний контроль над агрохолдингом перейшов кредиторам, які обрали нове керівництво компанії.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Альфа-банк реструктурує борг «Мрії».

Коментарі
Додати коментар