До новин

ДФС просить суд заарештувати 537 млн грн на рахунках «Надра Геоцентр»

05 липня, 2016
Резонансні справи
ДФС просить суд заарештувати 537 млн грн на рахунках «Надра Геоцентр»

Головне управління Державної фіскальної служби в Полтавській області просить Київський окружний адміністративний суд заарештувати 538,553 млн гривень на рахунках товариства з обмеженою відповідальністю «Надра Геоцентр».

Про це йдеться в ухвалі суду від 23 червня, оприлюдненому в Єдиному державному реєстрі судових рішень, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як відомо, товариство є оператором спільної діяльності (СД) за договором з державною компанією «Укргазвидобування» і, на думку Національного антикорупційного бюро, контролюється депутатом Верховної Ради ( «Воля Народу») Олександром Онищенком.

Згідно з доказами ДФС, сума 538,553 млн гривень відповідає розміру заборгованості ТОВ «Надра Геоцентр» зі сплати рентної плати за користування надрами.

Як повідомлялося, раніше фіскальна служба просила суд заарештувати частину рахунків оператора спільної діяльності з «Укргазвидобуванням» «Фірми «Хас», яка також пов'язана з депутатом Онищенко.

На початку квітня Господарський суд Київської області відмовив «Укргазвидобуванню» в розриві договору СД з ТОВ «Надра Геоцентр».

Національне антикорупційне бюро заявило, що в результаті діяльності близьких до депутата Онищенко компаній при реалізації договорів про СД з «Укргазвидобуванням» державі сумарно було нанесено збитків в розмірі близько 3 млрд гривень.

Генеральна прокуратура просить Раду розглянути можливість зняття недоторканності і арешту депутата Онищенко.

 

Коментарі
Додати коментар