До новин

Банкрутством "Бурштину України" зацікавилось СБУ

10 квітня, 2015
Резонансні справи
Банкрутством "Бурштину України" зацікавилось СБУ

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження з приводу штучного доведення до банкрутства державного підприємства "Бурштин України".

Про це на брифінгу повідомив керівник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк, передає  інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

 "Нами наразі розслідується провадження щодо Державної служби геодезії та надр України, а також щодо ДП «Бурштин України», де впроваджувалися псевдоюридичні схеми нібито доведення до банкрутства. Ми дуже жорстко відреагували на це, порушили провадження і проводимо активні слідчі дії, адже шахраї дійшли до української землі у повному розумінні цього слова", - сказав Вовк.

За його словами, під виглядом геодезії шахраї видобували бурштин, який незаконно поставляли закордон, чим завдали державі мільйонних збитків.

"Крім цього, люди зловживали службовим становищем, забезпечуючи процвітання приватних фірм, які належали їх родичам. Ми жорстко підійдемо до цього питання і в жодному разі не зупинимося, бо українська земля з усіма її багатствами належить українському народові", - зазначив керівник Головного слідчого управління СБУ.

Коментарі
Додати коментар