До новин

Суд знову заборонив НБУ ліквідувати банк «Союз»

19 липня, 2016
Резонансні справи
Суд знову заборонив НБУ ліквідувати банк «Союз»

Окружний адміністративний суд Києва визнав недійсним рішення Нацбанку від 28 квітня про повторну ліквідацію банку «Союз».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на FinClub.

«Окружний адміністративний суд Києва 12 липня задовольнив позов у повному обсязі. НБУ готує апеляційну скаргу», - повідомили виданню в прес-службі НБУ.

Як зазначається у рішенні суду, суддів здивував той факт, що в акті безвиїзного нагляду від 15 березня вказано десять порушень, але в суд НБУ подав інформацію тільки про три порушення, а під час судового засідання 22 червня зміг чітко назвати тільки два порушення.

Суд 12 липня вирішив зобов'язати Нацбанк відновити роботу «Союзу» в якості діючого банку, повернути його в усі інформаційні системи, до яких «Союз» був приєднаний.

Вперше Окружний адміністративний суд Києва визнав протиправним і скасував рішення Нацбанку про ліквідацію ще 28 березня, але НБУ 28 квітня повторно ліквідував банк. Після цього Сергій Дядечко повторно подав позов.

Як відомо, 16 березня Національний банк ухвалив рішення провідкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку «Союз» за вчинене систематичне порушення законодавства у сфері фінансового моніторингу.

Коментарі
Додати коментар