До новин

Суд наклав арешт на корпоративні права Гути

21 липня, 2016
Резонансні справи
Суд наклав арешт на корпоративні права Гути

Дніпровський районний суд Києва наклав арешт на корпоративні права Івана Гути в компаніях «Аграрна Городниця», «Карідан» і науково-виробничому об'єднанні «Довіра».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Ліга.Бізнес.

Так, за поданням слідчого Дніпровського райсуду Києва, накладено арешт на корпоративні права компанії «Карідан», зареєстрованої в Білогородці Київської області.

Причина таких дій з боку слідчого - проведення досудового розслідування за фактом привласнення або розтрати чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в день оголошення дефолту агрохолдингу «Мрія» 14 серпня 2014 року, з його балансу за вказівкою колишніх власників агрокомпанії підприємству «Делівері Трейд» передана техніка на 286 млн грн.

Ще 136 млн грн перевели за оплату послуг «Делівері Трейд» протягом вересня-жовтня 2014 року. Також мав місце договір оренди сільгосптехніки зазначеного контрагента на суму близько 40 млн грн. У лютому 2015 року «Делівері Трейд» перейменували в «Колекс» - підприємство, зареєстроване в Запорізькій області.

Аналогічне рішення Дніпровський райсуд Києва ухвалив стосовно науково-дослідного підприємства «Довіра», зареєстрованого в Тернопільській області. Держреєстратору Гусятинського району заборонено вчиняти будь-які дії щодо цього підприємства.

Ще одне рішення стосується арешту корпоративних прав на створену Гутою в кінці минулого року компанію «Аграрна Городниця» в Тернопільській області.

Також рішенням Дніпровського райсуду Києва заарештовано особисте майно Івана і Клавдії Гута, а також колишнього технічного директора «Мрії» Руслана Бабинчука.

На запит про те, чи знає Гута про арешт і які дії мають намір робити, в компанії «Профіт Контроль», від імені якої поширюється інформація на захист екс-власників «Мрії», які не відповіли.

Нагадаємо: вранці 1 липня 2016 року прес-служба «Мрії» повідомила, що близько 30 молодих людей проникли на територію автотранспортного підприємства агрохолдингу «Мрія» в Хоросткові Тернопільської області і блокують склад запчастин.

У той же час в компаніях «Глобал Фид» і «Профіт котроль», які представляють позицію Гути, спростовують аргументи «Мрії» на право власності АТП і його техніки, а також звинувачують агрохолдинг в незаконному зберіганні та використанні техніки.

Коментарі
Додати коментар