До новин

Збитки "Астарти" у 2014 році склали €68 млн

10 квітня, 2015
Збитки
Збитки "Астарти" у 2014 році склали €68 млн

Один за найбільших виробників цукру в Україні агропромисловий холдинг "Астарта" за підсумками 2014 року отримав збиток у розмірі 68,08 млн євро в порівнянні з 22,3 млн євро прибутку в 2013 році.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі агрохолдингу.

Фінансові втрати через курсові різниці склали майже 159,3 млн євро, чистий борг агрохолдингу на кінець минулого року сягнув 217 млн євро.

Експортна виручка компанії в цілому за 2014 рік збільшилася на 26% - до 84 млн євро.

"Поточна ситуація збільшує ризики для бізнесу, але й відкриває нові можливості. Головним завданням менеджменту є забезпечення стабільності бізнесу і створення бази для подальшого росту компанії", - прокоментував ситуацію генеральний директор "Астарти" Віктор Іванчик.

Холдинг на початку 2015 року почав поставки біогазу з власного біоенергетичного комплексу на завод з переробки сої. Торік біогаз використовувався тільки для Глобинського цукрового заводу.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, експерти агроринку застерігають, що агрохолдинги, чиї акції котируються на закордонних фондових ринках, через девальвацію гривні автоматично отримають багатомільйонні збитки після переоцінки своїх валютних боргів.

Коментарі
Додати коментар