До новин

НАБУ затримало екс-главу проблемного державного зернотрейдера та його спільника

27 липня, 2016
Резонансні справи
НАБУ затримало екс-главу проблемного державного зернотрейдера та його спільника

Детективи Національного антикорупційного бюро 26 липня під процесуальним керівництвом прокурорів САП затримали колишнього в.о. голови правління ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та голову правління ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів».

Про це йдеться у повідомленні НАБУ, передає інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

Як зазначається, затримані підозрюються в організації корупційної схеми, що призвела до розтрати державних коштів на суму близько 50 млн гривень

За версією слідства, посадовці підписали договір про поставку «Рокитнянським комбінатом хлібопродуктів» 16,6 тисяч тон кукурудзи 3-го класу для ПАТ «ДПЗКУ» за умов повної передоплати.

Обом сторонам було достовірно відомо, що зазначений товар де-факто відсутній, відтак Рокитнянський хлібокомбінат  не мав наміру виконувати угоду. Менш із тим, ДПЗКУ перерахувала на рахунок хлібокомбінату близько 50 млн грн бюджетних коштів за товар, який так і не був поставлений.

Наразі із затриманими проводяться невідкладні слідчі дії, готується клопотання про обрання ним запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Досудове розслідування  триває.

Детективи НАБУ розпочали розслідування кримінального провадження за фактами розтрати державних коштів посадовцями ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» та ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів» у грудні 2015 року.

Як відомо, ДПЗКУ в березні 2015 року сплатила фірмі партнера тогочасного виконувача обов’язки голови корпорації Валерія Томіленка майже 50 мільйонів гривень за зерно, яке так і не було поставлено вчасно.

Валерій Томіленко був виконувачем обов’язків голови та першим заступником голови ДПЗКУ з грудня 2014 до кінця квітня 2015 року.

Нагадаємо, власником 65% акцій ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів» є компанія «Аграманта», якою співволодіє товариство з обмеженою відповідальністю «Грейнхолд». У свою чергу, фірма «Грейнхолд» записана на інвестиційний фонд «Мелон» та кіпрську Austock Limited.

Наразі єдиним власником Austock Limited є кіпрська Munchank Holdings Limited, якою через фірму з Британських Віргінських островів Vertere Limited володіє бізнесмен Юрій Бондарчук.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, збитковий державний зернотрейдер ДПЗКУ отримає нове керівництво.

Коментарі
Додати коментар