До новин

«Київенерго» Ахметова отримало 750 млн збитку і звинуватило в цьому «Нафтогаз»

28 липня, 2016
Збитки
«Київенерго» Ахметова отримало 750 млн збитку і звинуватило в цьому «Нафтогаз»

«Київенерго» пов'язує збільшення свого чистого збитку за підсумками січня-червня 2016 року у 38% (до 752 млн грн) порівняно з аналогічним періодом 2015 року зі штрафами «Нафтогазу».

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на заяву прес-служби компанії.

«Виручка «Київенерго» від реалізованої продукції за підсумками першого півріччя становила 10 млрд 874 млн грн. Порівняно з січнем-червнем 2015 року вона збільшилася на 20% за зростання собівартості на 26%. Суттєве збільшення собівартості реалізованої продукції обумовлене підвищенням тарифів на газ, який використовується компанією, а також збільшенням вартості електроенергії, що закуповується в оптовому ринку», - пояснюється в повідомленні.

У компанії наголосили, що суттєво вплинув на її фінансовий стан арешт рахунків за позовами НАК «Нафтогаз України».

«Арешт рахунків «Київенерго», як і інших 104 підприємств ТКЕ України, не міг не позначитися на фінансових результатах компанії. «Київенерго» тривалий час не має можливості розраховуватися з постачальниками обладнання та матеріалів, продовжуючи надавати послуги своїм клієнтам. При цьому всі кошти, які отримує компанія від споживачів, перераховуються через механізм спецрахунків «Нафтогазу» як оплата за газ», - зазначила фінансовий директор «Київенерго» Тетяна Грязнова.

«ДТЕК» належить 72,4% акцій «Київенерго». Ще 25% + 1 акція компанії належить державі.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, у «Нафтогазі» назвали свої щомісячні збитки через борг «Київенерго».

Коментарі
Додати коментар